Monsterzege brengt Chelsea voorbij aan morsend Arsenal

Arsenal verspeelde tegen Birmingham City in blessuretijd twee punten en daarmee de kans op de koppositie. Chelsea stak dankzij een eclatante zege de stadsgenoot voorbij.

Birmingham City-Arsenal 1-1Sami Nasri was op weg de gevierde man te worden bij Arsenal. De Franse invaller zette zijn ploeg negen minuten voor het einde op koers van een zwaarbevochten zege op Birmingham City, waardoor The Gunners de koppositie zouden overnemen van Manchester United. De realiteit bleek weerbarstig, want in blessuretijd prikte Birmingham City-invaller Kevin Phillips de bal achter de grabbelende Arsenal-keeper Manuel Almunia.

Chelsea-Aston Villa 7-1Aston Villa mocht op Stamford Bridge na de gelijkmaker van John Carew na een half uur nog hopen op een positief resultaat. Chelsea zocht dankzij Frank Lampard na 45 minuten de kleedkamer op met een voorsprong en bouwde die in de tweede helft gestaag uit. Florent Malouda (2) en Salomon Kalou leverden hun bijdrage aan de afstraffing van The Villans, die daardoor hun kansen op de vierde plaats zagen slinken. Maar de grote man bij Chelsea was Lampard. De middenvelder maakte in de laatste minuut zijn vierde treffer van de middag.

Tottenham Hotspur-Portsmouth 2-0Nummer vier Tottenham Hotspur deed wat het moest doen tegen hekkensluiter Portsmouth. In de eerste helft legden Peter Crouch en Niko Kranjcar de basis voor een thuisoverwinning. Met de nederlaag is het pleit min of meer beslecht voor Portsmouth, dat zes duels voor het einde veertien punten moet goedmaken. De FA Cup kan het seizoen nog glans geven. In de halve finale wacht over twee weken Tottenham Hotspur.