Moniz wint met Red Bull ondanks rode kaart Lindgren

Red Bull Salzburg is na twee speeldagen in Oostenrijk nog steeds ongeslagen. De ploeg van trainer Ricardo Moniz won zondag met 1-0 bij Wacker Innsbruck, maar kroop door het oog van de naald in de slotminuten.

De Nederlandse coach moest al na tien minuten voormalig NAC-aanvaller Leonardo inbrengen voor de geblesseerde Jakob Jantscher. De Braziliaan zag hoe zijn landgenoot Alan na vijftig minuten spelen het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening nam. Zijn benutte strafschop bleek beslissend.

Bij de bezoekers haalde voormalig Ajacied Rasmus Lindgren het eindsignaal niet. De Zweedse middenvelder moest inrukken nadat hij voor een overtreding in het zestienmetergebied zijn tweede gele kaart kreeg. De penalty van Julius Perstaller werd tot opluchting van Moniz gestopt door doelman Eddie Gustafsson.

De ploeg van Moniz hield met tien man wel de voorsprong vast en komt zo naast Rapid Wien aan kop in Oostenrijk. De rivaal uit Wenen heeft wel een beter doelsaldo (+4 om +3). Foto: VI Images