Moniz met Salzburg zonder topscorer in kampioensduel

Ricardo Moniz kan met Red Bull Salzburg donderdag (18.30 uur) tijdens de thuiswedstrijd tegen Kapfenberger SV officieel landskampioen worden. Bij een zege is de Oostenrijkse grootmacht alleen in theorie op doelsaldo in te halen door de laatst overgebleven concurrent Rapid Wien.

Moniz met Salzburg zonder topscorer in kampioensduel

Voor het kampioensduel kampt Moniz wel met forse offensieve problemen. Jakob Jantscher viel zondag tijdens de topper met Rapid Wien (0-1 winst) uit met een zware schouderblessure. Voor de clubtopscorer (veertien competitiegoals) is het seizoen ten einde.

'Met een beetje pech mis ik in de laatste fase van het seizoen drie scorende spelers, dan zit ik zonder spits', weet Moniz. 'Jonathan Soriano heeft al tijden een kuitblessure. En Stefan Maierhofer is bij een volgende gele kaart geschorst.'

Niettemin is de Nederlandse oefenmeester, wiens team over anderhalve week ook de bekerfinale tegen SV Ried speelt, positief over de goede afloop.

'Dat we in een seizoen met zóveel blessures toch uitstekend hebben gepresteerd, is knap. Zondag wonnen we bij de grote rivaal Rapid Wien, dat was één grote heksenketel. Nu moeten we het kampioenschap over de streep trekken.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's