Mönchengladbach nadert koplopers van Bundesliga

Borussia Mönchengladbach is het trio Duitse lijstaanvoerders genaderd tot een punt door bij VfB Stuttgart te winnen. Schalke 04, Bayern München en Borussia Dortmund moeten in de Bundesliga zodoende rekening blijven houden met Die Borussen. FSV Mainz 05 pakte zeer kostbare punten.

Mönchengladbach nadert koplopers van Bundesliga

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 0-3Mike Hanke was na ruim een half uur de maker van het openingsdoelpunt. Hij promoveerde een vrije trap met zijn hoofd tot treffer. Lang bleef het alleen bij die treffer, waardoor de thuisploeg mocht blijven hopen op een goed resultaat. In de 81ste en 84ste minuut ontnamen uitblinker Marco Reus (foto) en Igor Camargo de gastheren die hoop. Zij bepaalden de eindstand op 0-3. Roel Brouwers ontbrak bij Gladbach door fysieke malheur.

FSV Mainz 05 – SC Freiburg 3-1Mainz verliet de onderste regionen en steeg door de zege op de hekkensluiter naar de twaalfde plaats. Eric Maxim Choupo-Moting (2) en Eugen Polanski verzorgden de treffers aan de zijde van de winnende ploeg. Opvallend daarbij was dat de 3-0 al in de zeventiende minuut werd gemaakt. De latere goal van Pavel Krmas bleek louter voor de eer. Freiburg draagt na zondag de rode lantaarn samen met het FC Augsburg van trainer Jos Luhukay. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's