Monaco-huurling Barazite in wachtkamer bij Austria Wien

Austria Wien heeft Nacer Barazite in de wachtkamer gezet. De kersverse kampioen van Oostenrijk moest uiterlijk 31 mei laten weten of het de optie tot koop in het huurcontract met de van AS Monaco gehuurde aanvaller wilde lichten. Die deadline laat de club verstrijken.

Monaco-huurling Barazite in wachtkamer bij Austria Wien

Afgelopen januari keerde Barazite op huurbasis terug bij Austria Wien. Die club verliet de voormalig speler van Arsenal, Derby County, Vitesse en Jong Oranje in januari 2011 voor een avontuur bij AS Monaco. Bij de ambitieuze Monegasken zijn Barazite's uitzichten op speeltijd inmiddels minimaal.

Indien Austria Wien de optie zou lichten blijft de Nederlander met Marokkaanse roots direct drie seizoenen aan de club verbonden. De intentie om de samenwerking te continueren is er nog steeds. Maar over de voorwaarden van de overname wil Austria's technisch directeur Thomas Parits opnieuw onderhandelen.

Daarom gaat de club, ondanks het verstrijken van de deadline, een dezer dagen opnieuw onderhandelen met Barazite's zaakwaarnemer Alexander Bursac en AS Monaco. Austria Wien gaat het niet zozeer over de eerder afgesproken contractduur, maar vooral over de transfersom.

De rentree van Barazite was mede door een knieblessure nog geen groot succes. Slechts vijf competitieduels speelde hij dit kalenderjaar; daarin scoorde hij eenmaal en gaf hij twee assists. 'Ik hoop te kunnen blijven en het nieuwe seizoen volledig fit te kunnen aanvangen', liet de aanvaller deze week in Voetbal International weten. 'Van begin af aan was de insteek dat ik voor een langere periode bij Austria Wien zou terugkeren.' (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen