Monaco speelt met Coentrão in op transfer Kurzawa naar PSG

Reacties

Trainer Laurent Blanc heeft woensdag bevestigd dat Paris Saint-Germain op het punt staat Layvin Kurzawa voor 25 miljoen euro over te nemen van AS Monaco. De Monegasken huren op hun beurt Fábio Coentrão van Real Madrid.

Monaco speelt met Coentrão in op transfer Kurzawa naar PSG

Kurzawa moet in Parijs de aan AS Roma verhuurde Lucas Digne opvolgen. De 22-jarige Fransman  kwam sinds zijn debuut in 2010 tot 95 officiële duels voor Monaco, waar hij tevens zijn opleiding genoot. Zijn sterke optredens op de linkerflank leidden in november vorig jaar al tot zijn eerste twee interlands namens Frankrijk.

Monaco heeft Coentrão aangetrokken als vervanger van Kurzawa. In Madrid was de 27-jarige Portugees tweede keus achter Marcelo. Tijdens eerdere transferperiodes flirtte hij ook al met een transfer. Toen was Manchester United de voornaamste kandidaat, nu wordt Monaco - mede dankzij de banden met Coentrão's zaakwaarnemer Jorge Mendes - onder voorbehoud van de medische keuring de thuishaven van Coentrão.

Opmerkelijk genoeg was Coentrão ook in beeld bij PSG, maar dat heeft Kurzawa nu toch binnen. 'Het was een gecompliceerde transactie, omdat Monaco een van onze grote rivalen is in de titelstrijd', legde Blanc woensdag uit. 'Ik bedank de clubleiding daarom voor deze transfer, want we hebben een erg goede speler aangetrokken. Hij is nog jong en heeft veel potentieel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.