Monaco sluit kampioensjaar in stijl af, mijlpaal Lacazette

Reacties

AS Monaco heeft het kampioensjaar in de Ligue 1 goed afgesloten. De ploeg scoorde dit seizoen aan de lopende band en dat lukte ook op de laatste speeldag van de competitie. Stade Rennes werd verslagen met 2-3. In de degradatiezone van Frankrijk viel het doek voor Nancy en Bastia.

Monaco sluit kampioensjaar in stijl af, mijlpaal Lacazette

Stade Rennes - AS Monaco 2-3
Kersvers landskampioen AS Monaco werkte op de laatste speeldag maar weer eens aan het doelsaldo. De ploeg stond al op het indrukwekkende aantal van 104 goals, aan dat totaal werden tegen Stade Rennes nog drie doelpunten toegevoegd. Zonder Radamel Falcao, die de hele wedstrijd op de bank bleef, was het een sterkhouder op het middenveld die de score opende. Fabinho maakte kort voor rust uit een rebound de 0-1.

In de tweede helft scoorden Jemerson en Jorge nog voor AS Monaco, waardoor de Braziliaanse 'hattrick' compleet was voor de uitploeg. Tussendoor scoorde Adama Diakhaby nog twee keer voor Rennes, dat in de grijze middenmoot eindigt dit seizoen.

Paris Saint-Germain - Caen 1-1
Voormalig titelhouder Paris Saint-Germain zag vorige week al de kans op prolongatie in rook opgaan, maar de sterspelers van de club uit de hoofdstad werden niet gespaard. Met Edinson Cavani en Ángel Di María in de basisopstelling begon PSG goed. Adrien Rabiot maakte op aangeven van Cavani met geplaatst schot de openingstreffer in de dertiende minuut. De Uruguayaanse spits kwam dit duel zelf niet tot scoren, maar mag zich met 35 doelpunten wel topscorer van de Ligue 1 noemen.

Caen stond midden in de degradatiezone en had punten nodig voor lijfsbehoud . Een kwartier voor tijd kreeg de ploeg de ideale kans op de 1-1, maar Ronny Rodelin miste vanaf elf meter. Hij leek de schlemiel van Caen te worden, maar werd uiteindelijk toch de held. In de blessuretijd liep hij een voorzet binnen, waarmee hij zijn ploeg voor de Ligue 1 behoudt.

Olympique Lyon – Olympique Nice 3-3
Memphis Depay had een basisplaats bij Lyon en liet zich in de tiende minuut meteen zien. De 23-jarige Nederlander kwam goed door aan de linkerkant en zag zijn voorzet via het been van Nice-verdediger Maxime Le Marchant in het doel belanden: 1-0. Anastasios Donis trok de stand binnen vijf minuten alweer gelijk, maar daarna was het de beurt aan Alexandre Lacazette.

De Fransman, die hoogstwaarschijnlijk zijn laatste duel voor Lyon speelde, maakte de 2-1. Opnieuw kwam het antwoord van Donis: 2-2. Het hoogtepunt van de avond volgde een kwartier voor tijd. Lacazette kreeg de bal van Corentin Tolisso, nam hem geweldig aan en knalde zijn honderdste Ligue 1-treffer tegen de touwen. Jean-Michaël Seri verzorgde met de 3-3 het slotakkoord.

Play-offs tegen degradatie: Lorient
Gedegradeerd: Nancy en Bastia

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.