Monaco profiteert dankbaar van feeststemming bij PSG

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zich een week na het veroveren van de Franse landstitel thuis laten beetnemen door AS Monaco. Het is de eerste thuisnederlaag in de competitie in bijna twee jaar.

Monaco profiteert dankbaar van feeststemming bij PSG

Met het veiligstellen van de landstitel lijkt bij PSG alle druk van de ketel. De tot vorige week thuis ongenaakbare koploper van de Ligue 1 was tegen Monaco met name na rust geen schim van zichzelf. Gregory van der Wiel behoorde na zijn aanvaring met Zlatan Ibrahimovic van afgelopen week niet tot de wedstrijdselectie.

Vágner Love opende in de 66ste minuut de score na een voorzet vanaf links van Thomas Lemar. Die goal leidde geen Parijse comeback in, want drie minuten later ging de bal op de stip na een overtreding van David Luiz op Fabinho. De Braziliaan van Monaco nam het buitenkansje zelf voor zijn rekening en bleef ijzig koel, getuige zijn doeltreffende panenka.

Van die tweede tegenslag herstelde PSG zich niet meer. Daardoor leed het de eerste competitienederlaag in eigen huis sinds 7 mei 2014, toen Stade Rennes met 1-2 te sterk was. De nederlaag van zondag heeft voor de kampioen behalve de gekrenkte trots geen gevolgen. Voor Monaco is de zege daarentegen een zéér waardevolle, want de club verstevigt plek twee en staat nu vijf punten boven achtervolger Nice.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.