Monaco na zeventien jaar weer de beste van Frankrijk

Reacties

AS Monaco heeft zich verzekerd van de Franse landstitel. Een zuinige zege op Saint-Étienne (2-0) was voldoende voor het eerste landskampioenschap in zeventien jaar. Niet voor het eerst dit seizoen was Kylian Mbappé de grote man.

Monaco na zeventien jaar weer de beste van Frankrijk

Er was niemand in Frankrijk die op voorhand twijfelde aan een achtste landstitel. Monaco is in 2017 immers ongenaakbaar en stelde afgelopen weekeinde al officieus de titel veilig door het superieure doelsaldo. De laatste competitienederlaag dateerde van 18 december tegen Olympique Lyon (3-1), de laatste tien (!) duels in Ligue 1 werden gewonnen. Toch was de koploper wel gewaarschuwd: eerder dit seizoen kwam Monaco bij Saint-Étienne niet verder dan 1-1.

Met de prins als aandachtig toeschouwer op de tribune, koos de aanstaande landskampioen direct de aanval. In de eerste negentig seconden resulteerde dat al in drie hoekschoppen, zonder dat Monaco ook daadwerkelijk gevaarlijk werd. Het duurde uiteindelijk een goed kwartier alvorens de 1-0 op het scorebord kwam. De pas achttienjarige Mbappé tekende alweer voor zijn vijftiende doelpunt van dit seizoen. Het supertalent werd in de diepte gestuurd door Radamel Falcao en omspeelde vrij eenvoudig doelman Stéphane Ruffier.

Het betekende een nieuw record voor de Monegasken: het was alweer de 31ste opeenvolgende competitiewedstrijd waarin de club wist te scoren. Falcao, dit seizoen alweer goed voor 21 competitietreffers, had na een half uur de 2-0 op zijn schoen. Helaas voor hem was Ruffier nu wel scherp. Saint-Étienne kwam voor de rust niet verder dan een kopbal van Florentin Pogba.

Monaco wist dat het aan een gelijkspel genoeg had en dus spande het zich ook na rust niet bovenmatig in. De Monegasken kregen kleine kansjes, met name via Falcao, maar zijn 22ste competitietreffer bleef uit. In de slotfase leek Monaco nog een strafschop te krijgen, maar de arbiter werkte na een overtreding van Pogba op Valère Germain, niet mee aan het feestje.

In de slotminuten kregen sterspelers Falcao en Mbappé nog een publiekswissel. Vanaf de kant zagen zij hoe Germain de score nog verdubbelde. Vervolgens was het feest in het vorstendom; de eerste landstitel in zeventien jaar was een feit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.