Monaco houdt Marseille en Saint-Etienne achter zich

Olympique Marseille en Saint-Étienne hebben gedaan wat ze moesten doen om de hoop op de Champions League in leven te houden, maar AS Monaco maakte geen fout.

Lorient – AS Monaco 0-1
AS Monaco ging met de beste papieren de laatste speelronde in wat plaatsing voor de voorronde van de Champions League betreft. De voorsprong van twee punten op achtervolgers Olympique Marseille en Saint-Étienne bleek afdoende, want op eigen kracht behielden de Monegasken de derde plaats.

De treffer van Yannick Ferreira-Carrasco was beslissend tegen het laag geklasseerde Lorient, dat kort na rust ontsnapte aan een grotere achterstand. Anthony Martial miste voor AS Monaco een strafschop en daarmee de kans zijn ploeg zekerheid te bieden. Maar Lorient bleek op het eigen kunstgras niet bij machte het feestje van de gasten te verpesten.

Olympique Marseille – SC Bastia 3-0
SC Bastia heeft Olympique Marseille op eigen veld niet kunnen verrassen, maar de 3-0 zege van de thuisploeg zorgde allerminst voor een opgetogen stemming bij trainer Marcelo Bielsa. Niet alleen bleef de gewenste derde plaats te hoog gegrepen, ook werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt vanwege ongeregeldheden op de tribunes.

Saint-Étienne – Guingamp 2-1
Met Ricky van Wolfswinkel negentig minuten op de bank heeft Saint-Étienne weliswaar het seizoen met een nipte zege op Guingamp afgesloten, maar de overwinning had niet het beoogde effect. De ploeg van trainer Christoph Galtier blijft door de successen van de concurrentie vijfde in de Ligue 1, hetgeen wel een ticket voor de voorronde van de Europa League opleverde.