Monaco en Lyon schieten weinig op met remise

Monaco en Olympique Lyon konden vrijdagavond niet overtuigen tijdens hun onderlinge ontmoeting in de Ligue 1. In het Stade Louis II kwamen de ploegen niet verder dan een 1-1 gelijkspel, door twee doelpunten uit corners.

Wat normaal gezien kan worden als een topper in de Franse competitie, is momenteel niet meer dan een treffen tussen een middenmoter en een subtopper. Monaco, vorige voetbaljaargang nog als derde geëindigd, stond voor aanvang van het duel tiende en nummer twee van vorig seizoen Lyon bezette slechts de zesde plaats. Beide ploegen konden de punten dus goed gebruiken.

In de eerste helft was daar echter weinig van te zien. Er werd aan twee kanten erg slordig met het balbezit omgegaan en het aantal kansen was dan ook schaars. Alexandre Lacazette was nog het dichtst bij een treffer, na een half uur spelen, maar stond buitenspel.  Omdat allebei de ploegen daarna niet meer echt gevaarlijk werden, leek de slechte eerste helft doelpuntloos te eindigen. Maar vijf minuten voor rust zette Mario Pasalic Monaco alsnog op voorsprong. Uit een corner van Thomas Lemar, nog maar de eerste hoekschop van de wedstrijd, kopte hij de bal van dichtbij achter Lyon-goalie Anthony Lopes.

Na de pauze was er meer te beleven in het Stade Louis II, de thuishaven van de Monegasken. Lyon leek in de rust de schroom van zich afgegooid te hebben en kwam agressief uit de kleedkamer. Het zette Monaco direct vast op de eigen helft. De ploeg van Hubert Fournier kon bij vlagen zelfs aardig combinatiespel laten zien en in de 51ste minuut resulteerde dit in een dot van een kans voor Lacazette, maar hij stuitte van dichtbij op keeper Danijel Subasic. En alsof de thuisploeg nog niet ver genoeg in de problemen zat, kreeg verdediger Wallace in de 66ste minuut een rode kaart voor een harde charge op Rachid Ghezzal.

Lyon-aanvaller Alexandre Lacazette in duel met Elderson van Monaco.

Lyon leek de wedstrijd door het voorval steviger in handen te krijgen en de gelijkmaker hing dan ook in de lucht. De ploeg had een man meer en gooide er in de persoon van Maxwel Cornet een extra aanvaller in. Hij verving verdediger Mapou Yanga-Mbiwa. Maar lang resulteerde dit niet in de zo gewenste 1-1. Het lukte Monaco zelfs om enige tijd uit de houtgreep van Lyon te ontsnappen en wat speldenprikjes uit te delen. Maar vijf minuten voor tijd lukte het de bezoekers dan toch om het verzet van de Monegasken te breken. Een corner van de ingevallen Jordan Ferri belandde bij rechtsback Rafael en hij trof van dichtbij doel.

De bezoekers draaiden de duimschroeven na de gelijkmaker nog een tandje extra aan, maar doordat Subasic zich attent toonde in het doel van Monaco, bleef het bij 1-1. Het is al het vijfde gelijkspel in tien competitiewedstrijden voor Monaco, dat nu tiende staat. Lyon klimt naar plek vijf.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}