Molde plaatst zich voor knock-outfase met zege in Glasgow

Molde FK is al zeker van een plaats in de knock-outfase van de Europa League. In het tweede Europese duel onder leiding van hoofdcoach Ole Gunnar Solskjær zegevierden de Noren opnieuw: 2-1.

Celtic kende niet alleen een beroerde start in Groep A, waarin de Schotten slechts twee punten behaalden in de eerste drie duels, maar begon ook niet lekker aan het duel met Molde FK. Binnen tien minuten moest de thuisploeg namelijk al de eerste wissel toepassen. Jozo Simunovic haakte al vroeg geblesseerd af met enkelklachten, waardoor hij vervangen moest worden door Tyler Blackett.

Bovendien werden er binnen het kwartier twee goals afgekeurd van The Bhoys en beide keren bleek Leigh Griffiths de boosdoener. In eerste instantie bevond de 25-jarige Schot zich in buitenspelpositie bij een doeltreffende poging van Nir Bitton, twee minuten daarna was hij zelf trefzeker bij een rebound van een schot van Kris Commons, maar trapte hij opnieuw in de val die de Noren voor hem hadden opgezet.

Routinier
En ook in Glasgow ging de eeuwenoude voetbalwet weer op: als je zelf niet scoort, krijg je zelf een doelpunt om je oren. Mohamed Elyounoussi volleerde de bal overtuigend langs doelman Craig Gordon en verzorgde daarmee de openingstreffer namens de Noren. De vreugde bleek van korte duur, want vijf minuten later waren de verhoudingen alweer in evenwicht. Opnieuw was het Bitton die het doel onder vuur nam en dit keer werd zijn schot niet gehinderd door een regelovertreder uit zijn team.

De veertigjarige Daniel Berg Hestand, ex-SC Heerenveen, schoot de Noren echter nog voor rust terug op voorsprong. De middenvelder werkte een voorzet van de linkerkant tegen het Schotse net. Daarmee tekende de routinier tevens voor de eindstand én bezorgde hij zijn ploeg al na vier speelronden een ticket voor de knock-outfase van de Europa League. Want door het gelijkspel in Amsterdam heeft Molde een voorsprong van zeven punten op nummer drie Ajax, een met nog twee duels te gaan niet te overbruggen afstand voor de ploeg van trainer Frank de Boer. Celtic is hekkensluiter met slechts twee punten uit de eerste vier duels.