Mokotjo: 'Zege op Qarabag kan ons op juiste pad brengen'

Reacties

Kamohelo Mokotjo heeft in de komende weken een druk, maar mooi programma. De controlerende middenvelder van FC Twente werd sinds lange tijd weer opgeroepen voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika, maar wil zich eerst plaatsen voor de groepsfase van de Europa League.

Mokotjo: 'Zege op Qarabag kan ons op juiste pad brengen'

'Als we donderdag doorgaan naar de groepsfase, zou dat een enorme boost voor ons kunnen betekenen', laat Mokotjo weten via zijn management. Zeker gezien de zwakke start van de Tukkers. In de eerste drie competitieduels met achtereenvolgens SC Cambuur (1-1), ADO Den Haag (2-2) en NAC Breda (1-1) werden slechts drie punten gepakt.

'Het is jammer dat we in de competitie nog niet gewonnen hebben, maar ik weet zeker dat dat snel goed gaat komen', aldus zomeraankoop Mokotjo. 'Nu de selectie rond is gaan we proberen om vaste patronen in ons spel te slijpen. Maar een mooie zege tegen Qarabag kan ons snel op het juiste pad brengen.'

Bafana Bafana
Behalve zijn transfer van PEC Zwolle naar Twente en het naderende avontuur in de Europa League kwam er deze week nog meer goed nieuws. Na dit weekend moet Mokotjo zich melden bij de nationale ploeg van Zuid-Afrika voor de kwalificatiewedstrijden tegen Sudan (5 september) en Nigeria (10 september). 'Het kunnen mooie weken worden, zowel voor Twente als voor mij.'

'Ik ben dolblij dat ik weer deel uitmaak van Bafana Bafana. Ephrain Mashaba (bondscoach Zuid-Afrika, red.) wil bouwen aan een nieuw team, en daar wil ik deel van uitmaken. Ik moet de nieuwe bondscoach laten zien wat ik kan en blijven presteren bij Twente', besluit Mokotjo, die in november van vorig jaar tegen Spanje (1-0 overwinning) zijn laatste interland speelde namens Zuid-Afrika.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.