Mokotjo stuurt aan op vertrek bij FC Twente

Reacties

Kamohelo Mokotjo lijkt niet van plan zijn contract met FC Twente uit te dienen. De Zuid-Afrikaan ziet nog maar weinig uitdaging bij de noodlijdende Tukkers.

Mokotjo stuurt aan op vertrek bij FC Twente

Mokotjo (24) werd in de zomer van 2014 voor anderhalf miljoen overgenomen van PEC Zwolle. Maar inmiddels ziet de situatie er in Enschede heel anders uit. 'Dat ik nu drie jaar geen Europees voetbal kan spelen, is een probleem voor mij', liet de middenvelder zich ontvallen tegen De Telegraaf.

Mokotjo leek afgelopen zomer al op weg naar het Engelse Brentford, maar kreeg destijds geen werkvergunning. Voor FC Twente is een verkoop van de middenvelder interessant, omdat de transfersom - in tegenstelling tot bij enkele andere spelers - volledig in de clubkas terechtkomt. Al mogen de Tukkers de eerste 4,8 miljoen euro die binnenkomt overigens niet direct herinvesteren.

Mokotjo miste dit Eredivisie-seizoen nog geen minuut voor FC Twente, dat halverwege de competitie zeventiende staat. In het verleden was hij ook actief voor Feyenoord en Excelsior. Zijn contract in Enschede loopt tot medio 2018.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.