Moisander tekent voor drie jaar bij Sampdoria

Reacties

Niklas Moisander ruilt Ajax in voor Sampdoria. De 29-jarige Fin zette woensdagochtend zijn handtekening onder een driejarig contract bij de Italiaanse subtopper. In februari kondigde de overgang van de verdediger zich al aan.

Moisander tekent voor drie jaar bij Sampdoria

Moisander komt transfervrij over van Ajax, waar zijn contract na dit seizoen afloopt. De centrumverdediger bereikte eerder dit jaar al een principe-akkoord met de nummer vier van de Serie A. Hij komt in Genua een oud-ploeggenoot tegen in de persoon van Sergio Romero, met wie hij tussen 2008 en 2011 bij AZ speelde.

De 44-voudige international van Finland kwam behalve voor Ajax en AZ ook uit voor PEC Zwolle en TPS. Moisander is bezig aan zijn derde seizoen bij Ajax, waarmee hij in de afgelopen twee jaargangen kampioen werd. Met AZ veroverde hij in 2009 de landstitel.

Moisander maakt bij Sampdoria grote kans op een basisplaats, want van de vier centrumverdedigers die de Blucherati op dit moment tot hun beschikking hebben zijn er drie gehuurd.

De Boer
Ajax-coach Frank de Boer ging medio februari al in op de overgang van de Fin en het riante salaris dat hij naar verluidt gaat verdienen: twee miljoen euro. 'Het is een ongelooflijk bedrag. Ik gun het hem van harte, maar het zegt veel dat een club als Sampdoria dat bedrag kan neertellen', zei hij destijds over de verhoudingen in het Europese voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.