Moisander helpt De Roon, historische zege Frosinone

Reacties

Marten de Roon heeft maandagavond met Atalanta Bergamo de derde overwinning van het seizoen geboekt. Sampdoria liet voor de derde keer op rij punten liggen in een uitwedstrijd mede door een vroeg eigen doelpunt van Niklas Moisander: 2-1. Frosinone boekte twee uur eerder een historische zege.

Moisander helpt De Roon, historische zege Frosinone

Atalanta Bergamo – Sampdoria 2-1
Toen De Roon afgelopen zomer voor vier jaar tekende bij Atalanta stond het nog te boek als de nummer zeventien van het vorige Serie A-seizoen. Met de 24-jarige ex-speler van SC Heerenveen op het middenveld is de ploeg van trainer Edy Reja echter uitstekend begonnen aan de nieuwe jaargang. Sinds de 1-0 nederlaag op de openingsdag tegen Internazionale bleven de Orobici ongeslagen.

Daar bracht ook Sampdoria geen verandering in. De club van Moisander won tot nu toe al zijn drie thuisduels, maar pakte op vreemde bodem alleen een punt bij Napoli (2-2). De Finse ex-Ajacied onderstreepte dat in Stadio Atleti Azzurri d'Italia door al na zeven minuten een voorzet van Boukary Dramé onbeholpen in eigen doel te werken, terwijl de linksbenige verdediger toch tijd genoeg leek te hebben de bal weg te werken.

Lang leek het bij die eigen goal te blijven, maar in de extra tijd kwamen er nog twee treffers bij. Germán Denis, na 32 minuten in het veld gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Mauricio Pinilla, bracht de zege vlak voor tijd in veilige haven met zijn eerste goal van het seizoen. De tegengoal van Roberto Soriano veranderde daar weinig meer aan, waardoor Atalanta Sampdoria van de achtste plaats berooft.

Frosinone – Empoli 2-0
Het eerste punt van afgelopen woensdag op bezoek bij Juventus (1-1) voelde dan misschien al als een overwinning, vanavond heeft Frosinone voor het eerst echt het zoet van een Serie A-zege mogen proeven. Federico Dionisi schoot de gepromoveerde club met twee treffers binnen dertien minuten langs Empoli, dat in de 77ste minuut ook nog met tien man kwam te staan door een rode kaart voor Riccardo Saponara.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.