Moisander: 'Een paar minuten heel spannend en mooi'

Reacties

Net als zijn trainer had ook Ajax-aanvoerder Niklas Moisander in de eerste helft tegen Barcelona een angstig Ajax gezien. De Fin stelde dat zijn veelal jonge ploeggenoten onder de indruk waren van het imposante Nou Camp.

Moisander: 'Een paar minuten heel spannend en mooi'

'Hoe wij in de eerste helft hebben gespeeld is zeker teleurstellend', vertelde Moisander na afloop op de clubwebsite. 'We hadden te veel respect voor Barcelona. Natuurlijk is het een heel goed team en waren die doelpunten supermooi, bijna niet te verdedigen. Maar toch was het teleurstellend', herhaalde hij.

'Ik denk dat iedereen persoonlijk in de spiegel moet kijken, hoe ze zich hebben voorbereid op deze wedstrijd', ging de verdediger verder. 'Het is indrukwekkend om hier te spelen, maar dat moet je juist een boost geven in plaats van dat het je bang maakt. Omdat we te bang waren, hadden we in de eerste helft geen kans.' Dat ging na rust wat beter, mede ook dankzij Barcelona zelf.

Dat onderschreef Moisander. 'Zij namen een beetje gas terug en wisselden Iniesta, Messi en Neymar: hun drie beste spelers. Maar in de tweede helft zie je dat als je durft te voetballen, dat je ook kan scoren. Na die 2-1 speelden we nog alles of niets, maar na de 3-1 uit de counter was het gedaan. Het was een paar minuten heel spannend en mooi', vatte hij de wedstrijd treffend samen, doelend op de korte fase na de 2-1.

De jonge invallers Jairo Riedewald (links) en Anwar El Ghazi zien hoe de inzet van laatsgenoemde in het Barcelona-doel verdwijnt.
De jonge invallers Jairo Riedewald (links) en Anwar El Ghazi zien hoe de inzet van laatsgenoemde in het Barcelona-doel verdwijnt.

De man die het nog even spannend maakte, was de jonge invaller Anwar El Ghazi. Hij kwam een dik kwartier voor tijd binnen de lijnen, maar had het vóór die tijd opvallend genoeg ook wel naar zijn zin gehad. 'Ik zat wel met heel veel plezier te kijken, alleen jammer dat we met 2-0 achter kwamen', vond de negentienjarige dribbelaar. 'Dat ik erin mocht en mijn goal mocht meepikken was heel mooi, maar er had meer in gezeten.'

De jongeling blikte nog heel even terug op zijn eerste Europese treffer, nota bene in Nou Camp. 'Als buitenspeler heb je gewoon het gevoel dat je bij de tweede paal moet staan, voor het geval de rebound daar komt. Ik weet niet hoe de bal uiteindelijk bij mij terechtkwam, maar het was een lekkere intikker. Hij had wel een vieze stuit, maar ik dacht niet na en schoot 'm erin.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.