Mogelijke transfers Chery en Promes interessant voor Twente

Reacties

FC Twente volgt met argusogen de ontwikkelingen rond Quincy Promes en Tjaronn Chery. De Enschedeërs kunnen geld tegemoet zien indien beide ex-spelers in de komende weken worden getransfereerd.

Mogelijke transfers Chery en Promes interessant voor Twente

In het geval van Promes kan de bonus zelfs oplopen tot één miljoen euro. De 25-jarige international werd in de zomer van 2014 door FC Twente voor 11,5 miljoen euro verkocht aan Spartak Moskou.

Voor de koploper van de Russische Premjer Liga was de aanvaller sindsdien goed voor 37 goals en 20 assists en daarmee heeft Promes de interesse gewekt van Liverpool. Met een overgang naar de Premier League zal een transfersom van ruim dertig miljoen euro gemoeid zijn.

FC Twente deelt dan voor vijf procent mee. 'Daarbij gaat het om de meeropbrengst ten opzichte van de transfersom die we in 2014 al ontvingen', verduidelijkt technisch directeur Jan van Halst. Bij een transfer van Chery, die volgens zijn Engelse club Queens Park Rangers bezig is een overgang naar het Chinese Guizhou Hengfeng Zhicheng af te ronden, ontvangt FC Twente alleen een opleidingsvergoeding. 'Maar alle kleine beetjes helpen', weet Van Halst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.