Mogelijke scenario's Groep A: Grieken hopen op stunt

In Groep A staan zaterdagavond om 20.45 uur de laatste twee groepsduels gelijktijdig op het programma. Vanavond wordt duidelijk welke twee landen zich kwalificeren voor de kwartfinale. VI zet de stand van zaken op een rijtje.

Mogelijke scenario's Groep A: Grieken hopen op stunt

data-height="240" data-width="395" data-align="clear" data-caption="" src="http://www.vi.nl/upload/e9ba478d-c29a-4528-a348-1c8da4e31fec_image6659654783946094255.jpg" /> RUSLANDHet Russische team van bondscoach Dick Advocaat staat er door een zege op Tsjechië (4-1) en een gelijkspel tegen Polen (1-1) het best voor in Groep A. Toch is de situatie van de Russen niet zo rooskleurig als die wellicht lijkt. Een verlies tegen Griekenland zou uitschakeling betekenen als bij het andere duel ook een winnaar uit de bus komt.

Mocht het bij Tsjechië tegen Polen in een remise eindigen, kan een nederlaag van de Russen wel volstaan. Dan komen Griekenland, Tsjechië en Rusland immers allen op vier punten en vliegt Tsjechië er op basis van het doelsaldo (onderling resultaat is gelijk) uit. Mits Rusland geen hele grote nederlaag van Griekenland aan de broek krijgt.

TSJECHIËDe Tsjechen weten dat ze bij een zege zeker door zijn naar de laatste acht. Bij een gelijkspel moet de ploeg van coach Michal Bilek hopen dat de Grieken niet winnen van Rusland. Anders volgt zoals bovenstaand beschreven uitschakeling op basis van het doelsaldo.

POLENGek genoeg is de opdracht voor de nummer drie het simpelst. Alleen winnen voorkomt een vroegtijdige uitschakeling als gastland. Een gelijkspel is voor Polen niet voldoende.

GRIEKENLANDDe Grieken kunnen alleen bij een stunt nog voor een sensatie zorgen in Groep A. Een winstpartij is noodzakelijk om naast Rusland op vier punten te komen. Bij een zege, voor of Tsjechië of Polen, valt dan het doek voor Rusland op basis van onderling resultaat. Mochten de Grieken winnen en er volgt een gelijkspel bij het andere duel dan gaan Griekenland en Rusland normaliter door. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's