Mogelijk toch contractverlenging Jorritsma bij Oranje

Reacties

De KNVB gaat de contractsituatie van teammanager Hans Jorritsma opnieuw tegen het licht houden. Dat is een van de uitkomsten van een bijeenkomst van technisch directeur Hans van Breukelen met de spelersraad van het Nederlands elftal.

Mogelijk toch contractverlenging Jorritsma bij Oranje

Van Breukelen heeft afgelopen weekend in het trainingskamp van Oranje de spelersraad tekst en uitleg gegeven over de recente gebeurtenissen binnen de staf. Zo ketste de komst van beoogd assistent-coach Ruud Gullit af, bleek dat huidig assistent Marco van Basten dit jaar naar de FIFA vertrekt en ontstond er onvrede over het aangekondigde pensioen van Jorritsma.

De spelersraad (bestaande uit Wesley Sneijder, Daley Blind, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum en de afwezige Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar) benadrukte tijdens het onderhoud met Van Breukelen opnieuw de wens Jorritsma tot en met 2018 binnenboord te houden. Eerder had de gehele selectie daartoe, op initiatief van de technische staf, al een brief ondertekend.

Volgens het oorspronkelijke plan van de KNVB had de teammanager deze zomer al plaats moeten maken. Omdat de voetbalbond niet tijdig een vervanger vond, werd zijn contract verlengd tot 1 januari 2017. Naast de spelers heeft ook bondscoach Danny Blind meerdere malen duidelijk gemaakt de komende WK-cyclus met Jorritsma te willen afmaken. Dinsdagavond start de kwalificatiereeks van Oranje met de uitwedstrijd in Solna tegen Zweden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.