Moeizame zege op Gladbach geeft HSV wat lucht

Ook al was de overwinning allerminst overtuigend, met het resultaat tegen Borussia Mönchengladbach is een acute crisis bij Hamburger SV voorkomen (1-2).

Voor beide trainers stond er meer op het spel dan alleen de drie punten. Voor zowel Michael Frontzeck als Armin Veh was een positief resultaat noodzakelijk om de wankele positie niet verder te ondermijnen. Beide coaches hangt een ontslag boven het hoofd.

Om het tij te keren kondigde Veh aan niet meer te kijken naar de grote namen. Ruud van Nistelrooy was het slachtoffer van dat beleid en begon op de bank. Eljero Elia mocht daarentegen weer eens vanaf de eerste minuut zijn acties maken.

Veel soelaas bood het HSV niet. De Hamburgse ploeg deed nauwelijks van zich spreken en mocht van geluk spreken dat Borussia Mönchengladbach niet tot scoren kwam. Doelman Frank Rost hield Die Rothosen op de been.

Direct na rust veranderde de improductiviteit. Koud uit de kleedkamer opende Elia de score voor Hamburger SV, dat twee minuten later alweer de gelijkmaker van Igor De Camargo incasseerde. Een half uur voor het einde bracht Veh met Van Nistelrooy meer schotkracht. Er was een gelukkige treffer voor nodig om de noodzakelijke winst te boeken.

Piotr Trochowski was de bejubelde man bij HSV. De international zag zijn vrije trap in het doel van Gladbach belanden dankzij het storende werk van Guerrero, die daarmee keeper Christofer Heimeroth van een redding weerhield. Foto: VI Images