Moeizame winst Willem II in Oss, De Graafschap haalt uit

Willem II heeft nipt gewonnen op bezoek bij hekkensluiter FC Oss, terwijl De Graafschap uithaalde tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

FC Oss - Willem II 0-1
Op bezoek bij hekkensluiter FC Oss begon Willem II sterk aan de wedstrijd en Tim Cornelisse kon de Tilburgers al vroeg op voorsprong zetten, maar doelman Richard Arends wist redding te brengen. Ook Ali Messaoud stichtte gevaar, maar zijn schot ging naast.

In de negentiende minuut kwam Willem II alsnog op voorsprong via Dries Wuytens, die scoorde uit een vrije trap van Robbie Haemhouts. Wuytens was ook belangrijk aan de andere kant, toen hij een inzet van Jorzolino Falkenstein van de lijn haalde. De FC Oss-aanvaller schoot voor rust ook nog op de lat. In de tweede helft verzuimde Bruno Andrade 0-2 te maken, terwijl Lorenzo Piqué een inzet van Ruud Boymans van de lijn haalde.

Het bleef spannend in Oss, waar de thuisclub via Guyon Philips dicht bij de gelijkmaker was. Het bleef echter 0-1, waardoor Willem II nu 34 punten heeft uit negentien duels en daardoor nu derde is in de Jupiler League. FC Oss blijft hekkensluiter.

De Graafschap - FC Emmen 4-0
De laatste twee wedstrijden slaagde De Graafschap er niet in om te winnen, maar de ploeg van trainer Pieter Huistra pakte in het thuisduel met FC Emmen wel weer drie punten. Jerry van Ewijk was met twee doelpunten de grote uitblinker op De Vijverberg.

Tim Vincken opende in de twintigste minuut de score namens de thuisclub en een kwartier later was hij de aangever bij de tweede De Graafschap-treffer, die op naam kwam van Van Ewijk. In de vijftigste minuut besliste Robin Pröpper de wedstrijd door de 3-0 binnen te koppen, waarna het slotakkoord in de 81ste minuut was voor Van Ewijk.

De Graafschap heeft nu 32 punten na negentien wedstrijden, maar blijft ondanks de zege vijfde staan in de Jupiler League. FC Emmen zakt door de nederlaag naar de elfde plaats.