Moeizaam herstel Balotelli, Allegri rekent op Matri en Kaká

Twee dagen voor het treffen in de Champions League met Barcelona is het hoogst onzeker of Mario Balotelli en Christian Abbiati aan de aftrap kunnen verschijnen in Camp Nou. Trainer Massimiliano Allegri denkt met Alessandro Matri en Kaká adequate vervangers in huis te hebben.

Moeizaam herstel Balotelli, Allegri rekent op Matri en Kaká

'Het wordt erg lastig voor Balotelli en Abbiati om tijdig hersteld te zijn voor het duel met Barcelona', liet vicevoorzitter Adriano Galliani na de overwinning op Udinese weten. Over de dijbeenblessure van Balotelli bestaat zelfs de vrees dat die hem drie weken aan de kant zal houden. Doelman Abbiati kampt met een verrekking in een kuitspier.

Met name het ontbreken van Balotelli zal zich laten voelen, want de 23-jarige centrumspits is met vijf goals in acht officiële duels clubtopscorer van de Rossoneri. Alessandro Matri, zijn meest logische vervanger, scoorde sinds zijn komst afgelopen zomer nog geen enkele keer. In de thuiswedstrijd tegen Udinese (1-0) liet Milan dan ook na een ruimere zege te boeken.

'We speelden goed in de eerste helft, maar we lieten na de wedstrijd in de tegenstoot te beslissen. Na rust creëerden we nog meer kansen. Dat we wonnen was daarom verdiend', vertelde trainer Massimiliano Allegri na afloop in Italiaanse media.

Alessandro Matri: vorig seizoen nog goed voor tien goals bij Juventus, dit seizoen nog niet één keer trefzeker in Milaan.
Alessandro Matri: vorig seizoen nog goed voor tien goals bij Juventus, dit seizoen nog niet één keer trefzeker in Milaan.

Milan boet door de afwezigheid van Balotelli veel aan aanvallende kracht in, maar dat baart Allegri vooralsnog geen zorgen. Dat Matri in negen duels nog niet scoorde doet daar ook niets aan af. 'Het is nooit gemakkelijk om als centrumspits te spelen. Maar als hij hard blijft werken, zal hij vanzelf het net vinden. Hij moet vooral de moed niet opgeven, want hij heeft altijd en overal gescoord en het zal hem ook hier lukken.'

Met het oog op het CL-bezoek aan Barcelona noemde Allegri het een flinke opsteker dat Kaká tegen Udinese als invaller weer een kwartier meedeed. De Braziliaanse spelmaker had in zijn eerste wedstrijd voor Milan op bezoek bij Torino nog een spierblessure opgelopen. Voor de verloren zoon was zijn invalbeurt in San Siro iets speciaals.

'Het was geweldig, maar het is lastig om uit te leggen hoe het precies voelt', vertelde de 31-jarige Braziliaan na afloop. 'Ik was de hele dag bezig met het moment dat ik erin zou komen. Ik houd in ieder geval mooie herinneringen over aan mijn terugkeer in Milaan. Dat de fans veel van mij verwachten is alleen maar mooi.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen