Moeizaam Ajax krijgt te veel in Almelo

Heracles Almelo was ook op eigen veld opgewassen tegen een machteloos Ajax, dat dankzij Michael Timisela ontsnapte aan puntverlies (1-3).

Ajax, geplaagd door personele zorgen, maakte een valse start in Almelo. Heracles profiteerde van het weifelende Amsterdamse spel. De 1-0 van Thijs Sluijter was ook terecht gezien het weinig doortastende verdedigen van Ajax, dat van geluk mocht spreken dat het niet op een grotere achterstand werd gezet.

Veel had Ajax niet echt in te brengen. De Amsterdammers konden te weinig doen met het initiatief dat het van Heracles kreeg toebedeeld. Maar desondanks stond er een 1-1 stand bij de rust op het scorebord. Klaas-Jan Huntelaar schoot een afvallende bal achter Heracles-keeper Martin Pieckenhagen.

Meer dan punt verdiende de ploeg van Danny Blind eigenlijk niet. Het overwicht leverde nauwelijks kansen op, terwijl Heracles juist met enkele uitbraken de beste kansen op een tweede treffer kreeg. Maar de eerste beste keer dat de gasten een soepele aanval op de mat legde, was het meteen raak. Angelos Charisteas schoot nog op de paal, maar uit de rebound maakte Michael Timisela de winnende treffer. De jonge verdediger, die debuteerde als basisspeler, verdween kort na zijn treffer geblesseerd naar de kant. Vanaf de bank zag hij hoe invaller Ryan Babel Ajax in blessuretijd in veilige haven schoot.