Moederliefde houdt Vilhena bij Feyenoord

Reacties

Tonny Vilhena leek eind deze maand transfervrij de deur van De Kuip uit te lopen, maar blijft alsnog bij Feyenoord. De 21-jarige middenvelder heeft met de Rotterdamse clubleiding een akkoord bereikt over een nieuw tweejarig contract.

Moederliefde houdt Vilhena bij Feyenoord

Feyenoord bracht eind mei het bericht naar buiten dat de onderhandelingen met Vilhena over een langer verblijf gestopt werden en het vertrek van de enkelvoudig Oranje-international na anderhalf jaar van vruchteloze onderhandelingen definitief was.

De eisen van de middenvelder en zijn adviseurs kwamen volgens dat bericht niet in de buurt van wat Feyenoord te bieden had, waardoor een transfervrij vertrek van de linkspoot een zekerheidje leek. Later bleek een langer verblijf van Vilhena vanuit Feyenoord toch plots weer een optie.

Tonny Vilhena kende een productief seizoen, met vijf goals in 27 Eredivisie-wedstrijden. In het toernooi om de KNVB-beker hielp hij Feyenoord tegen Willem II met een treffer op weg naar de 2-1 zege.
Tonny Vilhena kende een productief seizoen, met vijf goals in 27 Eredivisie-wedstrijden. In het toernooi om de KNVB-beker hielp hij Feyenoord tegen Willem II met een treffer op weg naar de 2-1 zege.

Vilhena gaf zelf, ondanks de interesse van meerdere buitenlandse clubs waaronder Espanyol en FC Porto, altijd aan open te staan voor een langer verblijf in Rotterdam. Door de ernstige ziekte van zijn moeder wil hij het liefst zo dicht mogelijk bij haar in de buurt blijven en dat kan bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep.

Van trainer Giovanni van Bronckhorst was bekend dat hij Vilhena graag ook volgend seizoen in zijn selectie wilde hebben. De hoofdcoach, die vorig seizoen in zijn eerste jaar als eindverantwoordelijke met de jongeling in zijn elftal de beker in de wacht sleepte,  had eerder in het geheim al een constructief gesprek gevoerd met Vilhena. 

Het kind van de club kwam sinds zijn debuut in 2012 al tot 113 Eredivisie-wedstrijden. Daarin scoorde de Maassluizenaar vijftien keer en was hij goed voor twaalf assists. Vorig seizoen kende hij een productief jaar met vijf treffers. Vier keer was hij de afgelopen jaargang, waarin Feyenoord als derde eindigde, de aangever.

Lees de reactie van Tonny Vilhena op zijn contractverlenging hier. Technisch directeur Martin van Geel gaf in gesprek met Voetbal International aan aangenaam verrast te zijn.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.