Moeder Higuaín voorkwam drastisch besluit na WK-finale

Reacties

De verloren WK-finale tegen Duitsland in 2014 kwam keihard aan bij Gonzalo Higuaín. De spits speelde zelfs met de gedachte om te stoppen, en dat op 26-jarige leeftijd.

Moeder Higuaín voorkwam drastisch besluit na WK-finale
© Pro Shots

In de finale in Rio miste Higuaín enkele opgelegde kansen, waarna Duitsland in de verlenging het verschil maakte door een treffer van Mario Götze. 'Ik wilde er een punt achter zetten', laat de Argentijn weten in gesprek met Marca. 'Mijn moeder vertelde me echter dat ik door moest gaan. Als het aan mij had gelegen, was ik ermee gestopt.'

De verloren eindstrijd tegen Duitsland staat een beetje symbool voor de prestaties van de generatie-Messi: steeds nét niet. 'Ja, het klopt dat we onze doelen niet hebben bereikt, maar ik vind niet dat we hebben gefaald. We hebben drie finales bereikt', aldus Higuaín, ook refererend aan de verloren eindstrijd in het toernooi om de Copa América van 2015 en 2016.

Na de WK-finale van 2014 werd Higuaín door de Argentijnse voetbalgekken als zondebok aangewezen. 'Het was niet makkelijk. Ik hoorde telkens dat ik niet goed genoeg meer was. Dat ik niet kan voetballen en dat ik heb gefaald.'

Higuaín toonde aan over veerkracht te beschikken. In het seizoen 2015/16 kroonde hij zich met 36 treffers in dienst van Napoli tot topscorer van de Serie A, waarna hij voor negentig miljoen euro overstapte naar Juventus, de club die hij nog steeds dient.

Spelersprofiel

G. Higuaín


Geboortedatum:
10 december 1987
Leeftijd:
36
Geboorteplaats:
Brest
Nationaliteit
Argentinië
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
89 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.