Modric helpt Real Madrid ontsnappen tegen Granada

Reacties

Zonder te overtuigen heeft Real Madrid op bezoek bij Granada goede zaken gedaan voor de titelstrijd in de Primera División. Luka Modric hielp de grootmacht in de slotfase voorbij de laagvlieger: 1-2.

Modric helpt Real Madrid ontsnappen tegen Granada

Real zag concurrenten Barcelona en Atlético Madrid eerder dit weekend al winnen en dus mocht de nummer drie van La Liga geen punten morsen om in het kielzog te blijven van de rivalen. Waar Real in eigen huis onder trainer Zinedine Zidane niets heel had gelaten van ploegen als Espanyol (6-0), Sporting Gijón (5-1) en Deportivo La Coruña (5-0), kenden Los Galacticos in hun enige uitwedstrijd onder leiding van de Fransman meer problemen. Real Betis hield de topclub op 1-1 en ook zondagavond had Real het op vreemde bodem lastig.

Youseff El Arabi liet de bezoekers namelijk flink schrikken door na een uur de gelijkmaker binnen te prikken. Doelman Keylor Navas kwam te laat toen de Marokkaanse aanvaller het strafschopgebied binnenstormde en had geen antwoord op de intikker. Zo was de spanning terug in Granada, waar Real tot dan toe weinig problemen kende zonder groots te spelen. Karim Benzema had De Koninklijke in de dertigste minuut aan de voorsprong geholpen door de bal eenvoudig binnen te tikken na terugleggen van Dani Carvajal.

Het vertrouwen nam zichtbaar toe bij Granada na de gelijkmaker. Ricardo Costa dacht zelfs raak te koppen uit een corner, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel van El Arabi, die in de baan van de poging stond. Arbiter Jesús Gil Manzano was even later niet onder de indruk van de roep om een strafschop van Isaac Success. De Nigeriaan ging onderuit na contact met Navas, maar de Real-goalie speelde ook de bal.

Van een slotoffensief van Real was amper sprake. Het tempo lag laag en het sterrenensemble was veelal slordig in balbezit. Real leek genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, tot Luka Modric de bal ontving. De begaafde middenvelder legde de bal op zo'n twintig meter van het doel nog eens goed voor zijn rechter en haalde vervolgens vernietigend uit. Keeper Andrés Fernández deed een uiterste poging de treffer te voorkomen, maar kwam niet in de buurt: 1-2.

De perfecte uithaal bleek voldoende voor drie punten. Barça en Atlético zullen balen, terwijl Real opgelucht ademhaalde. Het verschil met koploper Barcelona bedraagt zeven verliespunten. Nummer drie Real kijkt tegen een achterstand van slechts een punt op de stadgenoot aan. Granada begeeft zich als nummer negentien nog altijd in de degradatiezone.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.