Mobielere De Boer mag hopen op snelle rentree Tete

Reacties

Kenny Tete zit dicht tegen zijn rentree aan in de hoofdmacht van Ajax. De vleugelverdediger lijkt volledig hersteld van de enkelblessure die hem al tien competitiewedstrijden kostte. Ook Jairo Riedewald liet zijn gezicht woensdag weer zien op het trainingsveld, waar trainer Frank de Boer een opvallende verschijning was op een elektronische motor.

Mobielere De Boer mag hopen op snelle rentree Tete

Tete ontwikkelde zich dit seizoen tot vast gezicht in Ajax 1 en maakte zijn debuut als international. In zijn 29ste officiële optreden van deze jaargang ging het echter mis. De man die Ricardo van Rhijn uit de basis speelde moest in het duel met Vitesse (1-0 zege) al na negentien minuten naar de kant met een afgescheurde enkelband.

Die kwetsuur heeft hij ruim twee maanden later achter zich gelaten. Tete deed woensdag nog wat oefeningen apart van de groep, maar ligt volgens de Amsterdammers op koers om mogelijk zaterdag in het uitduel met SC Cambuur al zijn rentree te maken. Voor Riedewald komt die wedstrijd nog te vroeg.

De van een enkelbreuk herstelde verdediger trainde al wel weer buiten en werkte wat individuele oefeningen met de bal af, maar voorlopig lijkt het bij 'dartelen' te blijven, zoals De Boer het vorige week tijdens zijn persconferentie benoemde. De hoofdcoach zelf is misschien nog het minst mobiel.

De Boer kampt met de gevolgen van een gescheurde achillespees en bewoog zich de afgelopen tijd voort in een golfkarretje. Die ruilde hij woensdag in voor een wat mobielere elektronische motor, waarmee volgens de clubsite van de Amsterdammers 'snelheden tot 35 kilometer per uur gehaald kunnen worden'.

Ajax moest het in de wedstrijd tegen PEC Zwolle afgelopen zondag (3-0) nog zonder Tete en Riedewald doen. Bekijk hieronder de samenvatting van het duel, dat in het teken stond van het eerbetoon aan Johan Cruijff.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.