MLS deelt straffen uit aan LA Galaxy en ontziet Te Kloese niet

Reacties

Als Dennis te Kloese in de toekomst weer aan de slag wil in de Amerikaanse MLS, moet hij eerst toestemming krijgen van het competitiebestuur. Zijn voormalige club LA Galaxy is door de MLS bestraft voor het overtreden van de regels toen Te Kloese nog algemeen directeur was.

MLS deelt straffen uit aan LA Galaxy en ontziet Te Kloese niet
© Pro Shots

De club heeft een boete gekregen van een miljoen dollar. Bovendien is Chris Klein, de voorzitter van de club, geschorst tot en met het einde van de winterse transferperiode. Tot slot mag LA Galaxy geen spelers vanbuiten de MLS contracteren in de komende zomerse transferperiode.

Cristian Pavón in dienst van LA Galaxy.
© Pro Shots
Cristian Pavón in dienst van LA Galaxy.

De straffen hebben te maken met misstanden rondom de komst van Cristian Pavón in augustus 2019. LA Galaxy huurde de Argentijn van Boca Juniors en zou niet transparant zijn geweest over het salaris dat hij ontving.

Pavón had eigenlijk als een designated player in de boekhouding moeten staan, ofwel als een van de drie spelers die meer mag verdienen dan het vastgestelde salarisplafond. Dat gebeurde niet, omdat de betalingen aan Pavón niet allemaal werden gedeeld met het competitiebestuur. Destijds was Te Kloese de algemeen directeur en hij wordt niet ontzien bij de bepaling van de straf.

De algemeen directeur van Feyenoord, die tussen december 2018 en december 2021 in Los Angeles werkte, zal een speciaal verzoek moeten indienen als hij weer aan de slag wil in de MLS. Ook komt er in dat geval een gesprek, voordat hij eventueel toestemming krijgt. Te Kloese is sinds januari werkzaam als algemeen directeur bij Feyenoord en heeft het daar momenteel druk genoeg. Hij is voornamelijk bezig met de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.