Mkhitaryan: 'Götze en ik niet met elkaar te vergelijken'

Voor liefst 27,5 miljoen euro verhuisde Henrikh Mkhitaryan van Shakhtar Donetsk naar Borussia Dortmund. De 24-jarige spelmaker beseft dat die transfersom druk met zich meebrengt.

Mkhitaryan: 'Götze en ik niet met elkaar te vergelijken'

'Vanuit Oekraïne heb ik de Bundesliga gevolgd en ik weet dat het niveau erg hoog is. Daar verheug ik mij op', aldus Mkhitaryan. De Armeniër is de duurste aankoop in de Dortmund-historie. 'Daar kan ik niets aan doen. Maar ik hoop dat de club er nooit spijt van krijgt.'

Mkhitaryan wordt bij de verliezend Champions League-finalist gezien als opvolger van Mario Götze, die naar Bayern München is vertrokken. 'Hij is een zeer goede speler, maar een heel ander type. Ik vind dan ook niet dat je ons met elkaar moet vergelijken.'

'We zijn verheugd dat we in Mkhitaryan een nieuwe aanwinst hebben voor ons middenveld. Het was niet eenvoudig, maar we wilden hem erg graag hebben en dat is nu gelukt', liet Dortmund-manager Hans-Joachim Watzke weten na het afronden van de transfer.

Mkhitaryan gaat bij de Duitse club met rugnummer 10 spelen. Eerder werden Pierre-Emerick Aubameyang (Saint-Étienne) en Sokratis Papastathopoulos (Werder Bremen) al gecontracteerd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen