Miyaichi aan de basis belangrijke zege Bolton op QPR

Bolton Wanderers boekte onderin de Premier League een belangrijke overwinning op Queens Park Rangers (2-1). Het arbitrale kwartet speelde een dubieuze rol in het Reebok Stadium.

De thuisclub begon sterk aan de wedstrijd, maar grote kansen leverde dat niet op. In de negentiende minuut kreeg QPR aan de andere kant wél een uitstekende mogelijkheid, maar Bobby Zamora zag zijn inzet op de lat boven doelman Ádám Bogdán uiteen spatten.

Twee minuten later leken de bezoekers alsnog op voorsprong te komen toen Clint Hill binnenkopte uit een hoekschop van Joey Barton. De bal was de doellijn duidelijk gepasseerd, maar scheidsrechter Martin Atkinson kende geen doelpunt toe en liet doorspelen.

In de 37ste minuut zette Darren Pratley Bolton op een voorsprong, maar drie minuten na rust kwam QPR verdiend langszij. Djibril Cissé rondde knap af met buitenkant rechts, maar had de bal in buitenspelpositie ontvangen. Daarmee maakte de arbitrage zijn eerdere fout goed.

Bolton hield echter drie punten over aan de thuiswedstrijd, dankzij een sterke actie van Ryo Miyaichi. In de 86ste minuut bleef de voormalig Feyenoorder sterk aan de bal en stuurde Ivan Klasnic weg, die van dichtbij koel afrondde. Door de overwinning heeft Bolton nu 23 punten uit 28 duels, waardoor het QPR passeert en nu de zestiende plaats bezet in de Premier League. Foto: VI Images