Mitroglou blij met PSV: 'Mijn carrière is een avontuur'

Reacties

PSV heeft de komst van Kostas Mitroglou bevestigd. De aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Galatasaray, dat woensdagavond al melding maakte van de deal met de Eindhovenaren.

Mitroglou blij met PSV: 'Mijn carrière is een avontuur'

Mitroglou (31) staat onder contract bij Olympique Marseille, dat hem afgelopen winter voor anderhalf seizoen aan de Turkse topclub verhuurde. Vanuit Istanbul maakt hij nu op huurbasis de stap naar Eindhoven. De eerste Griek uit de clubgeschiedenis van PSV heeft er zin in: 'Mijn carrière is een avontuur en deze keuze voor PSV is een mooie stap', zegt hij op de website van PSV. 'Ik kijk ernaar uit om in Nederland om de prijzen te spelen en de ploeg te helpen zich te kwalificeren voor de Europa League.'

Door de blessures van Sam Lammers en Gastón Pereiro én het aanstaande vertrek van Hirving Lozano wilde Mark van Bommel graag nog een extra aanvaller aan zijn selectie toevoegen. 'We hebben met Mitroglou bewust gekozen voor een type dat we nog niet hadden, dat biedt extra opties. Daarnaast brengt hij routine met zich mee. Konstantinos loopt al jaren mee en weet wat er nodig is om op dit niveau te presteren', aldus de oefenmeester.

Mitroglou groeide op in Duitsland, maar maakte vooral furore als veel scorende spits in Griekenland en Portugal. Ook op Europees niveau kan hij goede cijfers overleggen, met 14 goals in 41 Champions League-wedstrijden. Mitroglou speelde 65 interlands voor Griekenland en werd in 2012 nog verkozen tot Voetballer van het Jaar in zijn geboorteland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer K. Mitroglou
Meer over K. Mitroglou
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.