Missie Advocaat geslaagd na gelijkspel bij Arsenal

Reacties

Dick Advocaat is geslaagd in zijn missie bij Sunderland. De Nederlandse manager pakte met zijn ploeg een punt op bezoek bij Arsenal (0-0), waardoor handhaving een feit is voor The Black Cats.

Missie Advocaat geslaagd na gelijkspel bij Arsenal

De voormalige coach van onder meer PSV, Oranje en Glasgow Rangers nam in maart het stokje over van Gustavo Poyet. Zijn eerste duel met West Ham United werd verloren met 1-0, maar in de daaropvolgende zeven wedstrijden pakte Sunderland twaalf punten.

Daarmee waren The Black Cats hard op weg naar handhaving, maar ook de andere ploegen in de onderste regionen pakten steeds punten, waardoor het lang spannend bleef. Na het gelijkspel in Londen is de voorsprong in de laatste speelronde op nummer achttien Hull City vier punten. Het punt in Londen zorgde voor groot feest, maar Sunderland had alle geluk van de wereld.

De Londenaren waren heer en meester, maar bleken niet in staat het verschil uit te drukken in cijfers. Vooral de Nederlander Patrick van Aanholt had veel moeite met zijn directe tegenstander Theo Walcott, waardoor Sunderland in de slotfase met kunst- en vliegwerk overeind bleef. De bezoekers verdedigden met man en macht en kregen uiteindelijk loon naar werken, waardoor de club ook volgend seizoen in de Premier League uitkomt.

Door het gelijkspel is Arsenal nog niet zeker van de derde plaats in de Engelse competitie, al moet het wel gek lopen wil Manchester United de drie punten en het verschil in doelsaldo (7) goedmaken met de ploeg van manager Arsène Wenger. Arsenal speelt zondag thuis tegen West Bromwich Albion, terwijl United op bezoek gaat bij degradatiekandidaat Hull City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.