Misser Vidal helpt Cesena aan stunt tegen Juventus

Juventus heeft verzuimd verder uit te lopen op AS Roma. Een gemiste strafschop van Arturo Vidal kostte de koploper van de Serie A op bezoek bij Cesena twee punten (2-2).

De overwinning van Juventus heette een zekerheidje te zijn gezien de grote verschillen op de ranglijst. Waar Cesena verwikkeld is in de strijd tegen degradatie, daar stevent Juve mede dankzij de beste aanval én de sterkste defensie in de Serie A af op zijn vierde titel op rij.

De voorsprong van Cesena na ruim een kwartier was dan ook een verrassing. De promovendus profiteerde dankbaar van balverlies van Andrea Pirlo op het middenveld. Op aangeven van Gregoire Defrel opende Milan Djuric de score voor de thuisploeg.

Juventus, dat zonder de geschorste topscorer Carlos Tévez aantrad, had weinig tijd nodig om orde op zaken te stellen. Na ruim een half uur had de Turijnse ploeg dankzij goals van Álvaro Morata en Claudio Marchisio weer een voorsprong te pakken.

Cesena probeerde in de tweede helft manmoedig een positief resultaat uit het vuur te slepen. De ploeg van trainer Domenico Di Carlo had meer initiatief en kreeg daarvoor de beloning in de zeventigste minuut. Franco Brienza tekende voor de 2-2.

In de slotfase dreigde dat verdiende punt Cesena door de vingers te glippen. Stefan Lucchini maakte hands in een duel met Fernando Llorente en moest dat bekopen met een strafschop. Vidal liet deze buitenkans liggen door de bal naast te schieten.

Juventus houdt nog een ruime marge van zeven punten op nummer twee AS Roma, dat eerder zondag niet verder kwam dan een blamerende 0-0 tegen hekkensluiter Parma. Cesena blijft ondanks het mooie resultaat op de voorlaatste plaats staan.