Misser Mignolet deert Club Brugge niet: aanval Antwerp afgeslagen

Club Brugge heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Union Sint-Gillis. De regerend landskampioen kwam zondag tegen Antwerp FC op achterstand na een blunder van Simon Mignolet, maar boog die nog voor rust om en liep uiteindelijk eenvoudig weg.

Club Brugge
Club Brugge
4 - 1
Antwerp
Antwerp

Mignolet speelde een merkwaardige rol bij de openingstreffer van de bezoekers. De ervaren Belgische sluitpost keek tegen de felle zon in en schatte een zacht kopballetje van Abdoulaye Seck helemaal verkeerd in. Michael Frey kon profiteren en kopte de bezoekers aan de leiding in het Jan Breydel Stadion (0-1).

Lang kon Antwerp niet genieten van de voorsprong. Club Brugge, waar Noa Lang in de basis begon en Ruud Vormer en Bas Dost op de bank zaten, stelde vrijwel meteen orde op zaken. Via Dennis Odoi en Hans Vanaken (penalty) ging de ploeg van Alfred Schreuder rusten met een stand van 2-1.

Na rust deden ook Sargis Adamyan en Andreas Skov Olsen een duit in het zakje. De winteraanwinsten voerden de score op naar 4-1. Antwerp speelde vervolgens een verloren wedstrijd tegen Club, waar Vormer nog inviel. Met de overwinning profiteert de runner-up van het puntenverlies van Union Sint-Gillis. De koploper bleef zaterdag in eigen huis op 0-0 steken tegen KAS Eupen.