Misser Lampard vormt inleiding zege City tegen Chelsea

Manchester City is voorlopig even verzekerd van de tweede plaats in de Premier League. In de topper tegen nummer drie Chelsea maakten The Citizens geen fout (2-0). Newcastle United won van Southampton, mede dankzij Jos Hooiveld.

Manchester City - Chelsea 2-0Roberto Mancini voerde de nodige wijzigingen door in zijn basiself ten opzichte van vorige week tegen Leeds United. Zo was Sergio Agüero de enige spits en werd het verdedigende middenveld gevormd door Jack Rodwell en Javi García. Met een gerenoveerde basiself begon Manchester City wel stukken beter dan Chelsea.

Het spelbeeld was in de eerste helft duidelijk: Manchester City viel aan en had de touwtjes in handen, terwijl Chelsea veelal bezig was met het verdedigen van het eigen doel. City kreeg in het eerste bedrijf dan ook de grootste kansen. Agüero was dicht bij een treffer toen hij Petr Cech omspeelde, maar had moeite om de bal te controleren. Daarnaast kopte Rodwell een corner van David Silva in de handen van de doelman.

Waar Chelsea in de eerste helft zoekende was, kreeg de Londense ploeg vlak na rust de kans om vanaf elf meter alsnog de ban te breken. Demba Ba werd neergehaald door Joe Hart in de zestien, waarna Frank Lampard de bal vanaf de stip mocht schieten (foto onder). De doorgaans betrouwbare strafschoppennemer zag zijn inzet echter worden gekeerd door Hart. City nam vervolgens het heft weer in handen. Nadat Agüero één-op-één de bal op het dak van het doel stiftte, was het uiteindelijk Yaya Touré die The Citizens op voorsprong zette. De middenvelder kreeg veel tijd om in de zestien te mikken en prikte de bal in de uiterste hoek. Chelsea kon daar niet veel tegenover zetten. Uiteindelijk moest het zelfs nog een doelpunt incasseren toen invaller Carlos Tévez vlak voor tijd raak schoot: 2-0.

Manchester City heeft met 56 punten uit 27 duels de tweede plek in handen. De ploeg van Mancini loopt weliswaar twaalf punten achter op koploper Manchester United, maar is flink uitgelopen op nummer drie Chelsea. De Londenaren hebben 49 punten.

Newcastle United – Southampton 4-2Zonder de geblesseerde Tim Krul en met Vurnon Anita op de bank keek Newcastle al na drie minuten tegen een achterstand aan, toen Morgan Schneiderlin het net wist te vinden. Southampton, met Hooiveld in het hart van de defensie, wist deze voorsprong echter niet vast te houden. Moussa Sissoko was alert bij een rebound en zorgde na een half uur voor de gelijkmaker. Vlak voor rust zorgde Papiss Cissé zelfs voor een voorsprong van Newcastle (2-1).

Southampton knokte zich na rust echter alweer terug door een doelpunt van Rickie Lambert, zijn honderdste in dienst van de club. Newcastle trok uiteindelijk aan het langste eind. Twintig minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een strafschop na een handsbal van Danny Fox. Yohan Cabaye maakte het buitenkansje af (3-2). De wedstrijd was helemaal gespeeld toen Hooiveld vlak voor tijd een eigen doelpunt maakte; het was alweer zijn derde van het seizoen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}