Misser Huntelaar zonder gevolgen voor Schalke

Met Klaas-Jan Huntelaar in de hoofdrol heeft Schalke 04 zich naast Borussia Dortmund genesteld op de tweede plaats in de Bundesliga.

Eintracht Frankfurt bleek vrijdag niet opgewassen tegen Schalke 04 (2-0), dat met rivaal Borussia Dortmund is verwikkeld in de strijd om de tweede plaats achter kampioen Bayern München.

Na een matige eerste helft brak Schalke 04 een half uur voor tijd de ban. Huntelaar, die voor rust met een kopbal al dicht bij een treffer was geweest, had zijn aandeel in de openingstreffer. Sead Kolasinac schoot op de paal, waarna Huntelaars inzet werd gekeerd door keeper Kevin Trapp. Die moest het antwoord op de poging van Max Meyer echter schuldig blijven.

De Eintracht-goalie verpestte vrijdag in Gelsenkirchen de avond voor Huntelaar. Want Trapp stopte in de 66ste minuut ook de inzet van de Oranje-international, die daarmee zijn derde strafschop op rij onbenut heeft gelaten. Van de laatste zes penalty’s heeft hij er slechts twee benut.

Voor het resultaat had het geen gevolgen. Dat Schalke 04 uiteindelijk toch een 2-0 zege kon bijschrijven was te danken aan invaller Jefferson Farfán. De voormalige PSV-aanvaller zette in blessuretijd met een directe vrije trap de 2-0 op het scorebord.

Door het succes tegen Frankfurt is Schalke op gelijke hoogte gekomen met Dortmund, dat zaterdag aantreedt tegen Bayern. Maar misschien wel belangrijker dan de strijd met BVB is dat Die Königsblauen met de zege de voorsprong op de achtervolgers vergroot heeft tot tien punten.