Misser Hazard helpt RB Leipzig weer op goede spoor

RB Leipzig heeft met een nipte zege op Borussia Mönchengladbach (1-2) de draad weer opgepakt. De promovendus profiteerde zo ook van de uitglijder van Bayern München.

Met twee nederlagen op rij leek de magie van de Bundesliga-debutant wat aan erosie onderhevig. Borussia Dortmund (1-0) en Hamburger SV (0-3) hadden RB Leipzig weer met de beide benen op de grond gezet. Voor trainer Ralph Hasenhüttl was dat geen reden het roer om te gooien.

De coach had getuige het resultaat in het Borussia-Park het gelijk aan zijn zijde. Want op bezoek in Mönchengladbach werd weer de juiste weg ingeslagen. Emil Forsberg (foto) brak na ruim een half uur de ban. Kort voor rust kwam de volgende meevaller voor de gasten. Thorgan Hazard (foto onder) verzuimde de stand gelijk te trekken uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Marvin Compper op Lars Stindl.

In de 55ste minuut vergrootte Timo Werner de voorsprong. De spits, die de 1-0 had voorbereid, profiteerde op aangeven van Forsberg dankbaar van de geboden ruimte. Voor RB Leipzig was de marge voldoende om de veertiende overwinning van het Bundesliga-seizoen te boeken. BMG kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Jannik Vestergaard in de 81ste minuut. Ondanks een slotoffensief bleef de gelijkmaker achterwege.

Door de overwinning heeft RB Leipzig de achterstand op koploper Bayern München, dat zaterdag tegen Hertha BSC genoegen moest nemen met een punt, teruggebracht tot vijf punten. Borussia Mönchengladbach blijft door de eerste nederlaag van 2017 in Bundesliga veroordeeld tot de tiende plaats.