Misser De Leeuw kost Cambuur zege bij Almere City

SC Cambuur was vrijdagavond dicht bij een overwinning op Almere City FC. De Friezen keerden echter huiswaarts met een gelijkspel dankzij een gemiste strafschop van Melvin de Leeuw (1-1).

In de 28ste minuut kwam de thuisclub enigszins fortuinlijk op voorsprong. Een hoekschop van Mitchell Kappenberg werd door Léon Hese achter zijn eigen doelman gewerkt. Vijf minuten na rust kwam Cambuur op gelijke hoogte door een doelpunt van De Leeuw.

De aanvaller van Cambuur onderschepte op het middenveld een bal van Dennis Hollart, zette een ééntweetje op met Sandor van der Heide en schoot goed binnen. De Leeuw kreeg in de zeventigste minuut ook dé kans op de 1-2, maar miste een strafschop.

Door de puntendeling verandert er weinig in de stand van de Jupiler League. Cambuur heeft nu 33 punten uit 21 duels en blijft vijfde staan, Almere City is tiende met 29 punten uit 21 wedstrijden. Foto: VI Images