Misser Büttner zonder gevolgen voor winst Vitesse

Vitesse heeft in eigen huis zijn negende overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer John van den Brom won ondanks een gemiste strafschop van NAC Breda (1-0).

Onder aanvoering Nicky Hofs startte Vitesse uitstekend aan de wedstrijd. Al snel was de middenvelder dicht bij een treffer, maar zijn schot van afstand belandde op de paal. Niet veel later gaf hij vanaf links uitstekend voor. Mike Havenaar kopte net naast.

Maar in de negentiende minuut was het wél raak. Alexander Büttner gaf vanaf de linkerkant voor, Havenaar legde terug en Hofs schoot de openingstreffer tegen de touwen. NAC kon er de eerste helft weinig tegenover stellen, maar Vitesse kreeg na de treffer van Hofs ook weinig kansen meer.

In de 61ste minuut had Vitesse de kans om de wedstrijd te beslissen, toen scheidsrechter Björn Kuipers een strafschop gaf na een overtreding van Jordy Buijs op Havenaar. Büttner zag de penalty echter gestopt worden door Jelle ten Rouwelaar en kort daarna kreeg NAC een uitstekende kans op de gelijkmaker.

Ömer Bayram schoot echter op Vitesse-doelman Piet Velthuizen, terwijl rechts van hem Alex Schalk volledig vrijstond. Weer twee minuten later was Ten Rouwelaar opnieuw goud waard voor NAC. De doelman tikte een kopbal van Jan-Arie van der Heijden uit een hoekschop op de lat.

Doordat het 1-0 bleef, was het tot het laatste fluitsignaal spannend in de Gelredome. Kees Luijckx kreeg vijf minuten voor tijd nog een goede kans op de gelijkmaker, maar schoot over. Het bleef uiteindelijk bij die ene treffer van Hofs, waardoor Vitesse de drie punten in Arnhem hield. Anthony Lurling haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij ontving kort voor tijd zijn tweede gele kaart en dus rood. Foto: VI Images