'Misschien staat Matavz morgen weer op trainingsveld PSV'

Reacties

Tim Matavz (25) hoopt donderdag uitsluitsel te krijgen over zijn transfer naar Rubin Kazan. De spits van PSV kwam niet door de medische keuring.

'Misschien staat Matavz morgen weer op trainingsveld PSV'

In München werd de Sloveense spits namens de Russische club Rubin Kazan gedurende twee dagen gekeurd door een team van onafhankelijke artsen. Hoewel zij op de hoogte waren van de knieblessure die de aanvaller vier maanden aan de kant hield vanaf november, werd bij de keuring inderdaad zichtbaar dat Matavz een operatie had ondergaan.

Hoewel de bondsarts van Slovenië en de Nederlandse orthopeed Rien Heijboer al aangaven dat een transfer niet hoeft te worden afgeblazen, is er namens Rubin toch twijfel. Mogelijk zorgt de huidige kink in de kabel voor een nieuwe constructie of een andere betalingsregeling.

Henk van Ginkel, de zaakwaarnemer van Matavz, licht de situatie toe: 'Tim is terug in Eindhoven en wacht op hoe het nu verder gaat. Meerdere artsen hebben aangegeven dat het logisch is dat er nog iets van die operatie van december zichtbaar is, maar de onafhankelijke arts die Rubin Kazan inschakelde, heeft blijkbaar een andere mening.'

'Dat wil niet zeggen dat de transfer afketst, maar het kan wel leiden tot een verzoek om een andere constructie', gaat Van Ginkel verder. 'PSV zal moeten bepalen of het daarmee akkoord gaat. Wat Rubin precies wil, weet ik op dit moment niet. De general manager zit in een vliegtuig. Ik verwacht morgen duidelijkheid. Misschien staat Tim dan wel bij PSV op het trainingsveld. Dat zou heel vervelend zijn, maar het is dan niet anders.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.