'Misschien is Buffon de beste doelman aller tijden'

Reacties

Manchester City - Juventus (1-2) was de wedstrijd van Gianluigi Buffon. Trainer Massimiliano Allegri van de Italianen kwam na afloop complimenten tekort voor de doelman.

'Misschien is Buffon de beste doelman aller tijden'

Met zijn 37 jaar is Buffon bepaald de jongste niet meer, maar net als goede wijn lijkt hij nog elk jaar beter te worden. 'Het was niet te geloven', zei Allegri na afloop. 'Hij verrichtte de ene wonderredding na de andere. Toen we 1-0 achter stonden heeft Gianluigi ons in de wedstrijd gehouden.'

'Zolang ik trainer van Juventus ben, hoop ik dat Buffon doorgaat met voetballen. Zijn klasse is buitengewoon. Ik durf wel te zeggen dat hij misschien de beste doelman aller tijden is. Gianluigi staat er áltijd', ging de coach verder.

Buffon, met 150 caps recordinternational van Italië en sinds 2001 onafgebroken actief voor Juventus, ligt nog tot 2017 vast in Turijn. De Juventus-legende sprak na de zege in Engeland niet over zichzelf, maar over de teamprestatie. 'We waren sterk, slim en vastberaden', glunderde hij. 'Voor de jongere spelers in onze ploeg is deze overwinning enorm belangrijk. Deze zege helpt ons groeien na een moeilijke start van het seizoen', refereerde hij aan de Serie A, waarin Juve uit drie duels slechts één punt vergaarde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.