Miskoop Dalgaard op weg naar uitgang bij Heerenveen

Reacties

SC Heerenveen doet er momenteel alles aan om het contract van Thomas Dalgaard (31) te ontbinden. De Friezen verwachten dat een en ander snel afgerond kan worden.

Miskoop Dalgaard op weg naar uitgang bij Heerenveen

Dalgaard kwam in de zomer van 2014 als topscorer van Denemarken naar Heerenveen. Bij Viborg had hij achttien keer gescoord. De Friezen legden ruim zeven ton op tafel voor de man die zou moeten uitgroeien tot een waardig vervanger van Alfred Finnbogason, de goaltjesdief die vertrok naar Real Sociedad.

Vervolgens bewees Dalgaard dat niet iedere spits uitgroeit tot een ware voltreffer bij Heerenveen. In totaal kwam hij maar tot tien duels namens Heerenveen, daarin scoorde hij niet. Dalgaard verloor de concurrentiestrijd van Mark Uth, die wél de aandacht trok door afgelopen seizoen twintig keer te scoren. Met zijn goede prestaties dwong de Duitser een transfer naar 1899 Hoffenheim af.

Afgelopen seizoen werd Dalgaard verhuurd aan Odense BK in zijn vaderland. Ook bij die club imponeerde hij mede door een ribblesure, niet. In negen duels kwam de spits tot één goal. Na het teleurstellende verblijf lichtte Odense de optie tot koop niet.

De verbintenis van Dalgaard liep nog tot medio 2017. Door het vertrek van Dalgaard zit Heerenveen dun in de centrumspitsen. Henk Veerman, die nog na de komst van Dalgaard werd losgeweekt bij FC Volendam, is een optie. Dat geldt ook voor de beloftevolle aanvallers Pascal Huser (was verhuurd aan MVV Maastricht) en Pelle van Amersfoort.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.