Miskoop Bebé verruilt Man Utd voor Benfica

Reacties

Manchester United is verlost van Tiago Manuel Dias Correia, beter bekend als Bebé. De 24-jarige vleugelaanvaller vervolgt zijn loopbaan bij Benfica, waar hij een verbintenis voor vier jaar ondertekende.

Miskoop Bebé verruilt Man Utd voor Benfica

In de zomer van 2010 werd Bebé met hoge verwachtingen overgenomen van Vitória de Guimarães, waar hij pas vijf weken onder contract stond. Man Utd betaalde negen miljoen euro voor de Portugees, die in de voetsporen moest treden van landgenoten Cristiano Ronaldo en Nani. Maar in totaal kwam hij tot slechts zeven wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

De afgelopen seizoenen speelde hij op huurbasis voor Besiktas, Rio Ave en Paços de Ferreira. Alleen bij die laatste club maakte Bebé indruk. De voorbije jaargang maakte hij veertien doelpunten in 39 officiële wedstrijden, maar een kans onder de nieuwe Man Utd-manager Louis van Gaal zat er niet in. Benfica verloste hem van zijn uitzichtloze situatie.

De kampioen van Portugal raakte deze transferperiode onder anderen André Gomes, Rodrigo (beiden Valencia), Ezequiel Garay (Zenit Sint-Petersburg), Lazar Markovic (Liverpool), Jan Oblak (Atlético Madrid) en Filip Djuricic (FSV Mainz 05) al kwijt en kon wel wat vers bloed gebruiken. Zaterdag oefent Benfica in de strijd om de Eusébio Cup tegen Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.