Misidjan vergroot namens Willem II zorgen Van Basten

Willem II heeft in het thuisduel met SC Heerenveen voor de eerste keer sinds zes wedstrijden weer eens gewonnen: 3-1. Grote man bij de Tilburgers was Virgil Misidjan, die met een fantastische vrije trap in de kruising en een assist zijn club aan drie belangrijke punten hielp in de strijd tegen degradatie.

De ploeg van trainer Jurgen Streppel, die verdediger Kees van Buuren na een half uur moest wisselen voor Sofian Akouili vanwege zijn gele kaart, begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam binnen twintig minuten op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft was het voornamelijk Heerenveen dat nadrukkelijk de aanval zocht. Na de nodige reddingen van Willem II-keeper David Meul was het uiteindelijk clubtopscorer Alfred Finnbogason die de gelijkmaker aantekende, maar niet de eindstand op het scorebord zette.

Die eer bleek namelijk toebedeeld aan aanvaller Aurélien Joachim, die de Tricolores in blessuretijd op 3-1 zette. Eerder had aanvoerder Hans Mulder met een pegel 2-1 gemaakt na een pass van Misidjan.

Heerenveen-trainer Marco van Basten, die in de slotfase Jeffrey Gouweleeuw rood zag krijgen, probeerde met basisplaatsen voor Marco Pappa en Kristoffer Nordtfeld het tij (de voorbije weken waren de resultaten van de Friezen pover) te keren. Voor de aanvaller was het zijn eerste basisplaats, terwijl Nordtfeld na vier weken blessureleed zijn rentree maakte in het doel van de Friese club. Het bleek zonder succes.

Door de overwinning op Heerenveen komt Willem II op hetzelfde aantal punten als Roda JC-Kerkrade, maar blijft het door een slechter doelsaldo wel de hekkensluiter van de Eredivisie. Heerenveen zakt door de nederlaag naar een teleurstellende dertiende plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.