Miraculeuze comeback Galatasaray tijdens wonderrentree ex-Feyenoorder

Galatasaray heeft maandag na een krankzinnige ontknoping de eerste competitiezege sinds 25 december geboekt. De gevallen topclub uit Turkije leek op bezoek bij Göztepe op weg naar een nederlaag, maar ontsnapte ternauwernood.

Göztepe
Göztepe
2 - 3
Galatasaray
Galatasaray

Bij Galatasaray stonden niet alleen oude bekenden Ömer Bayram, Halil Dervisoglu en Ryan Babel in de basis, maar ook Omar Elabdellaoui. De dertigjarige Noor, die in het seizoen 2012/13 bij Feyenoord speelde, speelde zijn eerste wedstrijd sinds hij tijdens de jaarwisseling van 2020 zwaargewond raakte na een ongeluk met vuurwerk. Het einde van zijn loopbaan leek nabij, maar Elabdellaoui herstelde op wonderbaarlijke wijze.

Galatasaray zakte de afgelopen weken verder weg in de Süper Lig. De drie punten van maandag waren dus meer dan welkom. Tegen Göztepe kwam Gala op voorsprong via Victor Nelsson, maar door twee handsballen kreeg de thuisploeg tot twee keer toe een penalty. Cherif Ndiaye schoot beide keren raak: 2-1.

Dervisoglu werd in de rust al gewisseld en na de 2-1 van Göztepe ging ook Babel naar de kant. Bafetimbi Gomis (foto) was een van de spelers die inviel. De voormalig spits van onder meer Olympique Lyon bleek de redder in nood. Na inmenging van de VAR kreeg ook Gala een strafschop vanwege een handsbal. Gomis schoot raak.

Daarna volgde een knotsgekke extra tijd die liefst tien minuten duurde. Met Oussama Tannane als invaller in het veld bij Göztepe wees scheidsrechter Arda Kardesler opnieuw naar de stip voor een penalty voor Galatasaray. De VAR stak echter een stokje voor die beslissing, maar drie minuten later mocht Gomis alsnog aanleggen. Nu zag de videoscheidsrechter een overtreding en Kardesler ging daarin mee. Gomis schoot weer raak en bezorgde Galatasaray een zwaarbevochten zege. De club verschafte zich zo wat lucht in de strijd onderin de Süper Lig.