Minutenwals in de Eredivisie: Tadic en vijf doelmannen

Zes spelers hebben in het seizoen 2011/12 geen enkele minuut gemist in Eredivisieverband. Van de zes winnaars van de minutenwals zijn er vijf keeper. FC Groningen-middenvelder Dusan Tadic (foto) is de enige vreemde eend in de bijt.

Minutenwals in de Eredivisie: Tadic en vijf doelmannen

Zoals in onderstaande graphic is te zien maakte het zestal de 34 wedstrijden vol zonder een minuut te missen. Naast Tadic viel ook Esteban (AZ), Wesley de Ruiter (Excelsior), Erwin Mulder (Feyenoord), Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda) en Jeroen Zoet (RKC Waalwijk) die eer ten deel.

Ron Vlaar heeft een minuut minder achter zijn naam staan dan de zes Eredivisie-veelvraten. Martijn Monteyne (Roda JC, 3052), Gino Coutinho (ADO Den Haag, 3031) en Remko Pasveer (Heracles Almelo, 3012)zijn de drie spelers die die toptien completeren. Deze tien spelers zijn ook direct de enige tien die de grens van drieduizend speelminuten passeerde. Aan de onderkant van de ranglijst wat betreft het aantal speelminuten staan Nick Bakker (FC Groningen) en Brahim Darri (Vitesse). Beiden mochten dit seizoen één keer hun opwachting maken als invaller tijdens de blessuretijd. Tekst: Tim TempelaarsFoto: VI Images

Bekijk hier al onze video's