Minisoap voorbij: Assaidi kan zondag debuteren voor Twente

Reacties

Oussama Assaidi kan zondag eindelijk zijn debuut maken voor FC Twente. De Tukkers hebben van de KNVB te horen gekregen dat de 28-jarige vleugelspits inzetbaar is in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Minisoap voorbij: Assaidi kan zondag debuteren voor Twente

Daarmee komt een einde aan een minisoap: Assaidi miste de duels met Vitesse (3-1 verlies) en Heracles Almelo (1-0 winst) omdat hij nog niet werd vrijgegeven door zijn oude club Al Ahli, waar hij in november zijn contract liet ontbinden, en de voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten.

In gesprek met VI meldde technisch directeur Jan van Halst van FC Twente eerder al dat hij rekende op de spoedige inzetbaarheid van Assaidi. 'We hadden eerder de FIFA in kunnen schakelen, maar dan had Al Ahli op zijn beurt ook weer in beroep kunnen gaan', aldus Van Halst.

'De kwestie had zich dan nog eens vier weken langer voortgesleept. Door bewust twee weken stil te zitten, hebben we de beroepsmogelijkheid eruit gehaald. Volgens de regels kan de KNVB nu een voorlopige vrijgave voor de rest van het seizoen voor de betreffende speler geven. Die aanvraag gaat zo snel mogelijk de deur uit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.