Mings moet Bournemouth in Premier League houden

Reacties

Premier League-promovendus Bournemouth heeft zich versterkt met Tyrone Mings. Volgens Engelse media ontvangt Ipswich Town zo'n elf miljoen euro voor de vleugelverdediger.

Mings moet Bournemouth in Premier League houden

Door de overstap bereikt de 22-jarige back (foto, links) via een omweg alsnog het hoogste niveau. In 2008 verliet de Engelsman de alom geroemde jeugdopleiding van Southampton. Een tweejarig avontuur bij Bristol Rovers liep ook op niets uit en Yate Town was de volgende tijdelijke werkgever. Na een half jaar bij het pittoreske Chippenham dwong Mings een transfer naar Ipswich Town af.

Bij de Championship-club ontwikkelde de sterke linksback zich in drie jaar tijd tot een onmisbare kracht. Het voorbije seizoen kwam Mings tot 44 officiële optredens voor The Tractor Boys. De stormachtige ontwikkeling levert hem nu een transfer naar de Premier League op. De aankoop zal met Bournemouth de zware strijd tegen degradatie aan moeten gaan.

Mings tekent bij The Cherries een vierjarig contract. Als onderdeel van de transfer bewandelen Brett Pitman en Ryan Fraser de omgekeerde weg. Laatstgenoemde doet dat op huurbasis.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.