Miljoenen stromen opnieuw binnen bij Ajax

Reacties

Ajax heeft het afgelopen seizoen in Europa ruim 21 miljoen euro verdiend. De Europese voetbalunie (UEFA) maakte de uitgekeerde bedragen aan clubs die deelnamen aan Champions League en/of Europa League bekend.

Miljoenen stromen opnieuw binnen bij Ajax

Doordat Ajax de enige Nederlandse deelnemer was aan de Champions League, kregen de Amsterdammers bijna tien miljoen euro aan mediagelden. Daar kwam 8,6 miljoen euro aan startgeld voor de groepsfase bij en drie miljoen euro voor de resultaten. In de Europa League verdiende Ajax 380.931 euro, waardoor het totaal op ruim 21,5 miljoen euro uitkomt.

Champions League-winnaar Real Madrid was de best verdienende ploeg afgelopen seizoen. De Spanjaarden kregen iets meer dan 57 miljoen euro overgemaakt, waarmee het Paris Saint-Germain nipt voorblijft. De ploeg uit Frankrijk werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Chelsea, maar vanwege een aanzienlijk hoger bedrag aan mediagelden kreeg PSG ruim 54 miljoen euro.

AZ en PSV waren de enige Nederlandse ploegen in de groepsfase van de Europa League en zij verdienden aanzienlijk minder dan Ajax. AZ hield 6.026.249 euro over aan het Europese avontuur, terwijl PSV het met 2.711.297 euro moet doen.

Ajax is net als vorig seizoen rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League, maar krijgt mogelijk gezelschap van Feyenoord. De Rotterdammers beginnen in de derde voorronde en moeten daarna nog de play-offs overleven. Mocht dat lukken, dan moet Ajax een deel van de mediagelden voor volgend seizoen afstaan.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.